Henkilöstön osaamisen ylläpito ja hyvinvointi ovat Suomen Pankille tärkeitä. Pankki haluaa osaltaan edistää nuorten kontakteja työelämään tarjoamalla vastuullista kesätyötä mahdollisimman monelle opiskelijalle. Vastavalmistuneille pankki tarjosi tilaisuuden kehittyä finanssialan huippuosaajaksi Young Professionals -ohjelmassa.

Suomen Pankin henkilöstön jatkuva ammatillinen kehittyminen on tärkeää. Asiantuntijat voivat laajentaa osaamistaan mm. haastavien tehtävien, sisäisen työkierron ja kansainvälisen työryhmätyöskentelyn avulla. Koulutuspäiviä kertyy vuodessa henkilöä kohden keskimäärin 5.

Henkilöstön hyvinvoinnin varmistamiseksi Suomen Pankki haluaa mahdollistaa työ- ja yksityiselämän joustavan yhteensovittamisen. Vuoden 2018 aikana yhä useampi työntekijä hyödynsi etätyö-, luottamustyöaika- ja tiivistetyn työajan mahdollisuutta.

>> Suomen Pankki ura-sivut suomepankki.fi-sivustolla
>> Henkilöstötilinpäätös 2018 (pdf)

Käytännön korkeakoulusta tulevaisuuden talousvaikuttajaksi

Young Professionals (YP) on Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan yhteinen ohjelma. Sen tavoitteena on tarjota nuorille, vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille ja muutaman vuoden työelämässä olleille ammattilaisille mahdollisuus kehittyä finanssialan huippuasiantuntijoiksi, työskennellä eurojärjestelmän ytimessä sekä perehtyä keskuspankin ja rahoitus- ja vakuutusvalvontaviranomaisen ydintoimintoihin. 

Syksyllä 2018 käynnistyneeseen YP-ohjelmaan valittiin avoimen haun kautta 9 harjoittelijaa. He kiertävät puolentoista vuoden aikana noin kuuden kuukauden jaksoissa Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan eri osastoilla ja toimistoissa.

>> YP:t esittäytyvät (video, pankin Youtube-kanava)

Laadukkaita kesätyökokemuksia

Suomen Pankki tukee nuorten työllistymistä tarjoamalla vuosittain kesätyötä noin 40 opiskelijalle. Nuoret ovat viihtyneet pankissa hyvin, ja monet kesätyöntekijät jatkavat työskentelyä myös kesäkauden jälkeen.

Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Suomen Pankki osallistuu kampanjaan myös vuonna 2019 ja sitoutuu sen kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen.

Suomen Pankki on kaupallisen alan opiskelijoiden suosikkityönantajia Suomessa.

>>Tutustu Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan
>> Lue lisää kesätyökokemuksista kesätyöblogista suomenpankki.fi:stäSeuraava artikkeli

Budjetti ja operatiiviset kustannukset